Fly Drive Portugal

Weekendje naar Porto of Lissabon?

Deel artikel

Wie het heeft over een weekendje naar Portugal die heeft het al snel over een weekendje naar de hoofdstad Lissabon. Dwaal een aantal dagen door deze witgekleurde stad en geniet van de prachtige cultuur. Na Lissabon is Porto de meest gekozen stad om een stedentrip naar te maken in dit mooie land. Welke stad jij het liefst bezoekt? Lees je in over beide steden en ontdek wat het beste bij jou past. Hier lees je alles over de steden in Portugal.Portugal

Wat heeft Lissabon te bieden?

Dat Lissabon de hoofdstad is weten de meeste mensen wel. Maar wat is er allemaal precies te beleven? Met 3 miljoen inwoners is het de grootste stad van het land en doordat de stad al een lange tijd terug in de geschiedenis is ontstaan ontdek je er veel bezienswaardigheden en culturele spots. Het is niet mogelijk om alles in een aantal zinnen te beschrijven wat er te beleven is, maar we geven we belangrijkste activiteiten en bezienswaardigheden.

  • De Santa Justa – Het bijzondere aan Lissabon is dat de stad op verschillende heuvels is gebouwd. Doordat er hoogteverschillen zijn in de stad worden er liften gebruikt om de hoogteverschillen te overbruggen. De bekendste lift van de hele stad is de ijzeren lift Santa Justa die een hoogte heeft van 32 meter.
  • Paleizen – In Lissabon zijn er mooie paleizen te vinden. Oriënteer je van tevoren tussen de verschillende paleizen die je er kunt bezoeken en kijk welke jij gaat bekijken. Het paleis van Queluz is een echte aanrader.
  • De wijk Baixa is een bijzondere wijk die vandaag de dag nog wordt gezien als het centrum van de stad en tevens de historische wijk is.
  • Alfama – Het echte authentieke Lissabon kom je tegen in de wijk Alfama. Wandel tussen de straatjes door en bekijk de vele schitterende witte huisjes die je tegenkomt. Al genoeg gewandeld tijdens je stedentrip? Je kunt ook met de tram door de hele wijk heen om alles te bekijken.

Wat heeft Porto te bieden?

Wie de naam van de stad Porto hoort vallen denkt vast en zeker aan een weekend lang port wijn drinken. Natuurlijk zal dit tijdens je bezoek aan deze stad niet ontbreken, maar naast het drinken van wijn is er nog veel meer te zien en te doen.

  • De Kathedraal Sé – Door de schitterende ligging van deze enorme kathedraal zorgt dit voor een uniek plaatje. Bovenop een heuvel vind je deze kathedraal waar lange tijd aan is gewerkt. Doordat er vele jaren werk in zit zijn er verschillende bouwstijlen te herkennen.
  • Torre dos Clérigos – Nog voldoende energie over in je benen? Bewandel dan alle treden van de toren Torre dos Clérigos. Deze toren van maar liefst 76 meter hoogte kun je met traptreden naar boven bewandelen waar je van een uitzicht over de stad kunt genieten.
  • Ribeira – Aan de waterkant van de Douro is deze oudste wijk van de stad te vinden. Bekijk hoe hier de port boten aankomen en hoe de originele huisjes van vroeger hier aan de waterkant staan. Dit is een leuke plek om even de tijd te nemen en tot rust te komen.
  • Serralves – Voor de kunstliefhebbers onder ons brengen een bezoek aan dit museum waar je een diversiteit aan kunst tegenkomt.

Nu je de hoogtepunten van beide steden kent wordt het gemakkelijker om een beslissing te maken. Nog steeds niet helemaal zeker van de stad die jij wilt bezoeken? Doe een zoekopdracht naar afbeeldingen van beide steden of zoek naar recensies op het internet om zodoende de plek te vinden waar jij naartoe wilt.

Gerelateerd nieuws

Onbezorgd op reis naar Portugal

Op reis en onbezorgd genieten. Portugal, een prachtig land met een indrukwekkende kustlijn. Niet alleen staat Portugal bekend om haar mooi natuur, maar ook om