Fly Drive Portugal

Onbezorgd op reis naar Portugal

Deel artikel

Op reis en onbezorgd genieten.

Portugal, een prachtig land met een indrukwekkende kustlijn. Niet alleen staat Portugal bekend om haar mooi natuur, maar ook om haar vele wijngaarden en pittoreske vissersdorpjes. Een fly en drive is daarom een ideale vakantie voor Portugal om zoveel mogelijk te zien in het land. Je bent veel op weg en je huurt ook nog eens een auto. Er is dus meer risico dat je eventuele spullen kwijtraakt of dat je slachtoffer wordt van diefstal. Hier kun je wat aan doen!

 

Een goede verzekering helpt

Niet alleen voor de tijdbesteding daar om ook voor eventuele vluchtaanpassingen is het belangrijk dat je een goede reisverzekering afsluit. Hierbij is een doorlopende reisverzekering vaak voordeliger dan een kortlopende reisverzekering. Je bent dan namelijk verzekerd voor een jaar en je hoeft dan ook niet voor elke vakantie weer een aparte verzekering af te sluiten. Wel moet je even opletten voor als je bijvoorbeeld op wintersport gaat dat er ook een wintersportdekking bij zit.

 

Preventie

Niet alleen een goede verzekering helpt om met een gerust hart op vakantie te gaan. Zelf kun je namelijk ook een hoop doen om te voorkomen dat je spullen worden gestolen. Wanneer je bijvoorbeeld in Portugal ergens parkeert, zorg er dan voor dat al je waarde volle spullen uit de auto zijn en dat er geen jassen of tassen in het zicht liggen. Dit is vooral belangrijk voor als je bijvoorbeeld grote steden als Lissabon gaat bezoek. Hier is de criminaliteit namelijk vele male hoger dan bijvoorbeeld in het vissersdorpje Lagos. Mocht je bijvoorbeeld wel spullen als een camera of jas in de auto laten, leg ze dan in de kofferbak.

 

Wel slachtoffer van diefstal?

Ben je helaas wel slachtoffer geworden van diefstal, probeer dan altijd aangifte te doen in de plaats waar het delict is voorgevallen. Het proces-verbaal is nodig om later je spullen of in ieder geval de waarde ervan terug te krijgen. Verder is er altijd een kans dat je spullen weer worden gevonden.

 

Gerelateerd nieuws

Een prachtige vakantie in Portugal

Vanaf de schilderachtige wijn regio in het noorden tot aan de prachtige stranden in de Algarve in het zuiden, is er zeker genoeg te doen