Fly Drive Portugal

Citytrip Lissabon, de stad gebouwd op 7 heuvels

Deel artikel

Een citytrip naar Lissabon is steeds meer in opkomst, Lissabon staat ook welbekend als de stad gebouwd op 7 heuvels. Deze ook wel geheten ‘witte stad’ is gebouwd op 7 heuvels en ligt aan een riviermonding genaamd de Taag, deze mondt niet ver van de Atlantische oceaan. Lissabon is perfect voor een citytrip vanwege de rijke geschiedenis, Lissabon was namelijk ooit een zeer belangrijke uitvalsbasis voor ontdekkingsreizigers. Mede door het aangename klimaat en de ideale ligging is Lissabon een geliefde stad voor Last minute Citytrip Lissabon. Alle bezienswaardigheden die je zou willen bezoeken tijdens je citytrip in Lissabon zijn gemakkelijk te bereiken met de tram. Door de straten van Lissabon lopen vele kleine trammetjes op een smalspoor. Deze trammetjes bepalen het straatbeeld in de meest bijzondere en aantrekkelijke wijken in de stad zoals de wijken Alfama, Alto en Bairro. Dit zijn tevens ook erg leuke wijken om te bezoeken tijdens je citytrip in Lissabon, hier kun je namelijk echt de sfeer van Lissabon proeven en ervaren.

Bezienswaardigheden tijdens een last minute Citytrip in Lissabon

Een citytrip naar Lissabon is natuurlijk geweldig maar houdt wel in je a

chterhoofd dat deze stad op zeven heuvels is gebouwd, dit houdt in dat je na stevig wandelen pas je bezienswaardigheden bereikt. Daarom kun je natuurlijk de welbekende ‘gele tram 28’ nemen, deze tram voert je dwars door de prachtige historische binnenstad langs vele bezienswaardigheden. Ook een echte aanrader tijdens je citytrip naar Lissabon is een begeleide wandel- of fietstocht, hiermee kom je langs meerdere hoogtepunten in de stad Lissabon. We kunnen natuurlijk begrijpen dat de dag invulling van ieder persoon anders is tijdens een citytrip door Lissabon, de ene persoon houdt gewoonwegKlooster van het bezoeken en bekijken van oude stadskernen en de ander bezoekt liever musea. In Lissabon zijn verschillende gebouwen die op de werelderfgoedlijst staan zoals bijvoorbeeld de, dit is een Hiëronymietenklooster wat een symbool is van de Portugese macht en rijkdom in de 15e en 16e eeuw. Dit klooster is zeker het bezoeken waard tijdens een last minute stedentrip naar Lissabon.

Uitermate genieten in het geweldige Lissabon

Tijdens een citytrip in Lissabon kun je heerlijk rondslenteren door de prachtige straatjes maar ook een dagje strand zal niet ten onder doen tijdens een citytrip. Lissabon ligt niet direct aan de zee maar niet ver van de stad liggen prachtige stranden. Tijdens je citytrip in Lissabon kun je gemakkelijk naar het kustgebied Costa de Lisboa. Lissabon is het best te bezoeken in de maanden mei, juni, augustus en september. Lissabon heeft namelijk een zeeklimaat met invloed van een mediterraan klimaat, hierdoor heeft de stad koele zomers en zachte winters. Tijdens de maanden mei, juni, augustus en september ontwijk je de drukte van het hoogseizoen maar kun je wel heerlijk genieten van de aangename temperatuur van Lissabon. Tijdens je citytrip in Lissabon kun je heerlijk eten en drinken. Mensen in Portugal met in het bijzonder mensen uit Lissabon nemen eten en drinken heel serieus, er zijn dan ook heel veel restaurantjes te vinden met echte streekgerechten. Ook het uitgaansgebied mag niet ten onder doen tijdens je citytrip in Lissabon, Rua Nova do Carvalho ook wel bekend als Pink Street is een favoriet uitgaansgebied van locals, maar ook toeristen vind je hier steeds vaker. In deze ‘Pink Street’ wordt er vaak gefeest tot in de vroege ochtend. Voorheen was Rua Nova do Carvalho een stuk van een achterstandswijk in Lissabon echter heeft het nu een goede make-over gekregen. Tegenwoordig is de straat in Lissabon namelijk een bruisende plek met een roze loper, overdag is het rustig in Rua Nova do Carvalho maar na middernacht is het een superdrukke levendige straat.

Gerelateerd nieuws

Onbezorgd op reis naar Portugal

Op reis en onbezorgd genieten. Portugal, een prachtig land met een indrukwekkende kustlijn. Niet alleen staat Portugal bekend om haar mooi natuur, maar ook om