Fly Drive Portugal

Het toeristische Albufeira

Deel artikel

VakantieJaarlijks gaan er duizenden toeristen naar het zonnige Portugal. Dit zonnige land gelegen in het zuidwesten van Europa, biedt iedere toerist de mogelijkheid om optimaal van hun vakantie te genieten.

Om in Albufeira te komen bestaan er verschillende mogelijkheden. Zo bieden verschillende vliegtuigmaatschappijen vliegtickets aan, maar er zijn ook genoeg goede busreis ervaringen en daarom is een busreis ook zeker het overwegen waard.

De badplaats Albufeira

Albufeira is een populaire vakantiebestemming in Portugal. Het gebied zelf is verspreid over 2 gedeeltes. Het nieuwe gedeelte ook wel Praia da Oura genoemd is de hoofdleverancier van het uitgaansleven. In Praia da Oura zit de strip van Albufeira en hier bevinden zich de grootste discotheken.

Als Nederlander toch nog willen genieten van de Nederlandse sfeer? Aan de strip zit het grootste Nederlandse café van Albufeira. Feestcafé Celebration richt zich met Nederlands personeel en Nederlandse muziek volledig op de Nederlandse toeristen.

Drie kilometer verder ligt het oude centrum. Dit centrum is een stuk minder strak ingericht en daarnaast kent het oude centrum een behoorlijk aantal aan restaurants en terrassen.

Activiteiten

Aan het water gelegen Albufeira biedt de toerist niet alleen s ’avonds vermaak, maar ook overdag zijn er genoeg activiteiten te doen. Hieronder staan enkele voorbeelden:

  • Cruisen met een luxe boot op het water
  • Dolfijnen spotten
  • Safari door de natuurgebieden
  • Winkelen in de winkelstraat van Albufeira (Rau 5)

Daarom is het ook zeker een aanrader om niet alleen s ‘nachts te genieten van de activiteiten, maar ook overdag.

Stranden

Aan het oude centrum van Albufeira ligt het strand Praia dos Pescadores met leuke faciliteiten en een helderblauwe, langzaam aflopende zee. Vanuit het oude centrum loopt er ook een tunnel die men kan bewandelen en aan het einde van deze tunnel ligt het uitgestrekte Praia do Tunel strand. In het westen van dit strand grenst een grot die te bewonderen valt!

Aan Praia da Oura (nieuwe centrum) grenzen drie stranden en deze  zijn erg populair onder de toeristen. Bij deze stranden kan er genoten worden van de zon, maar ook kan er gedoken of gezeild worden.

Gerelateerd nieuws

Onbezorgd op reis naar Portugal

Op reis en onbezorgd genieten. Portugal, een prachtig land met een indrukwekkende kustlijn. Niet alleen staat Portugal bekend om haar mooi natuur, maar ook om