Fly Drive Portugal

Een nieuwe trend: Fly & Drive vakantie!

Deel artikel

Een nieuwe trend: Fly & Drive vakantie!

Ben je het zat om elke dag van je zomervakantie in hetzelfde hotel of camping te overnachten en wil je weleens wat anders? Dan is een fly & drive vakantie iets voor jou. Een fly & drive vakantie begint ontspannen op het vliegveld en eindigt in je gehuurde auto op je vakantiebestemming. Deze vakanties kun je tegenwoordig in een geheel boeken, je hoeft dus niet zelf meer te puzzelen hoe, wat en wanneer je in welk hotel kunt overnachten en hoeveel nachten je daar dan blijft. Dit soort vakanties worden steeds populairder, je hebt het gemak van reizen met het vliegveld. Je bent dus snel in je vakantieland en je hebt het gemak van een auto. Je kunt veel mooie dorpjes en steden bezoeken. Een van de vele voordelen is dat je veel uit geruster op de plaats van bestemming aankomt dan wanneer je een hele dag en nacht gereden hebt.

Hoe werkt een fly & drive

Een Fly & Drive is eigenlijk heel simpel. Je gaat langs bij een reisbureau of boekt een vakantie online, wat jij fijn vindt. Je kiest hoeveel dagen je weg wilt en natuurlijk met hoeveel mensen je op reis gaat. Een Fly & drive vakantie is met name onder jongeren van 20 tot 25 jaar erg geliefd. Wanneer je in deze leeftijdscategorie zit, is je vriendengroep vaak nog erg groot en ga je met z’n allen op vakantie. Het is wel belangrijk dat de hoofdboeker van deze vakantie al een aantal jaren zijn rijbewijs heeft om te mogen rijden in het buitenland. Ook moet hij of zij in het bezit zijn van een creditcard om te kunnen betalen. Een fly & drive kan zo lang duren als je zelf wilt. Je kunt voor 8 dagen kiezen, 10 dagen, maar ook voor 14 dagen. De reisorganisatie plant jouw aankomst en vertrek zo in, dat het allemaal op elkaar is afgestemd en je alle uitstapjes kunt maken tijdens je vliegvakantie met huurauto!

Populaire bestemmingen van een fly en drive vakantie

Spanje en Portugal zijn populaire bestemmingen voor dit soort vakanties. In deze twee landen is zo veel te zien en te ontdekken dat je bijna verplicht wordt om een auto te huren wanneer je hier op vakantie bent. Je kunt een fly & drive vakantie vergelijken met een road trip, alleen zijn road trips vaak ongeorganiseerd en is een fly & drive vakantie dat wel. Je kunt Spanje en Portugal ook combineren tijdens je zomervakantie. De landen liggen immers naast elkaar en met je gehuurde auto ben je er zo. Er zijn veel bijzondere plekjes waar je in eerste instantie helemaal niet zou komen wanneer je geen auto tot je beschikking had. Zo kun je wanneer je een bijzonder plekje ziet, de auto aan de kant zetten en het gebied gewoon verkennen. Dit zou je zonder auto namelijk minder snel doen. Bekijk deze website voor als je meer informatie wilt over Portugal en zijn bijzondere bestemmingen.

Gerelateerd nieuws

Onbezorgd op reis naar Portugal

Op reis en onbezorgd genieten. Portugal, een prachtig land met een indrukwekkende kustlijn. Niet alleen staat Portugal bekend om haar mooi natuur, maar ook om