Fly Drive Portugal

Een prachtige vakantie in Portugal

Deel artikel

Vanaf de schilderachtige wijn regio in het noorden tot aan de prachtige stranden in de Algarve in het zuiden, is er zeker genoeg te doen in Portugal. Portugal kent een rijke geschiedenis, een heerlijke culinaire keuken en het beste van allemaal: het is betaalbaar! In portugal is altijd wat te doen door de tal van evenementen en festivals welke jaarlijks worden georganiseerd. Het weer is er prachtig en de Portugeese gastvrijheid geeft u een warm, welkom gevoel.

Algarve

Als u opzoek bent naar een zonnige strandvakantie of gewoon van de zee houd, dan moet u naar het zuiden van Portugal. In de Algarve vindt u de mooiste stranden. Deze regio is samengesteld door drie grote steden en diverse gezellige kleinere dorpen. Hier verveeld u zich nooit en is het dag en nacht genieten van uw vakantie.

Porto

Het historische centrum van de stad Porto is tevens een bekende toeristische atractie. In deze stad geniet u een 1000 jaar oude geschiedenis. De beste manier om deze stad te ervaren is via de riviercruise door de Douro. Zo ziet u het leven langs de rivieroever, de prachtige wijngaarden en olijfbomen.

Alfama

Alfama is het oudse deel in de stad Lissabon. Door de tochtige, nauwe, bijna middeleeuwse straatjes ervaart het stadsdeel optimaal en verzorgt u unieke plaatjes van het stadsdeel. Het is eigenlijk een dorp in een stad, met wit verweerde huisjes, kleine pleintjes, traditionele kerkjes en overal de typische ijzeren balkonnetjes, getekend door bloemen en hangend wasgoed.

Torre de Belém

Deze trekpleister mag u niet missen tijdens een stedentrip naar Portugal. Torre de Belém is gebouwd als verdedigingstoren en ligt aan de oever van de rivier de Tagus in Lissabon. Het is een uniek monument met een bijzondere architectuur. In combinatie met haar locatie aan de oever is het een prachtig plaatje. Het is in 1515 gebouwd als belangrijk verdedigingspunt aan de oever van de rivier. Vandaag de dag is het vooral een stukje romantiek van Lissabon.

Gerelateerd nieuws

Onbezorgd op reis naar Portugal

Op reis en onbezorgd genieten. Portugal, een prachtig land met een indrukwekkende kustlijn. Niet alleen staat Portugal bekend om haar mooi natuur, maar ook om